Η απόκτηση της πιστοποίησης «Εκπαιδευτής Δια Βίου Μάθησης - Επίπεδο ΣΕΠ/CYQF/EQF 5» από την ΑνΑΔ (Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού) αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την εκπαίδευση ενηλίκων. Η πιστοποίηση αυτή προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστείς ως εκπαιδευτής σε κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, οργανισμούς και επιχειρήσεις, αλλά και για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου ως ανεξάρτητος εκπαιδευτής, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας τα δικά σου σεμινάρια.

Βήματα για να γίνεις πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Δια Βίου Μάθησης

  1. Επιλογή προγράμματος εκπαίδευσης: Για να αποκτήσεις την πιστοποίηση, πρέπει να ολοκληρώσεις ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα κατάρτισης που συνάδει με το σχετικό επαγγελματικό προσόν Επιπέδου 5 στο Κυπριακό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (CyQF/EQF).
  2. Υποβολή αίτησης στην ΑνΑΔ: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, μπορείς να υποβάλεις αίτηση στην ΑνΑΔ για να προχωρήσεις με τη σχετική αξιολόγηση ώστε να λάβεις την πιστοποίηση.
  3. Συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη: Μόλις αποκτήσεις την πιστοποίηση, είναι σημαντικό να συνεχίσεις την επαγγελματική σου ανάπτυξη παρακολουθώντας σεμινάρια και εργαστήρια που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις ενημερωμένος σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση ενηλίκων στην Κύπρο, ούτως ώστε να μπορείς να σχεδιάζεις και να προσφέρεις προγράμματα κατάρτισης που η αγορά εργασίας έχει ανάγκη.

Στο Career Institute of Cyprus, έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα κατάρτισης Εκπαιδευτών Δια Βίου Μάθησης 70 ωρών, το οποίο είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από την ΑνΑΔ. Το πρόγραμμα καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να γίνεις εκπαιδευτής δια βίου μάθησης, καθώς και θα σε προετοιμάσει για τη διαδικασία αξιολόγησης της ΑνΑΔ για να λάβεις την πιστοποίηση σου.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και ξεκινάει τον Σεπτέμβριο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας εδώ.