Η αλλαγή καριέρας είναι μια σημαντική απόφαση που μπορεί να φέρει ενθουσιασμό αλλά και άγχος. Για να πετύχεις μια ομαλή μετάβαση σε έναν νέο επαγγελματικό κλάδο, σου παρουσιάζουμε 6 σημεία τα οποία είναι καλά να έχεις υπόψη σου.

1. Αυτοαναστοχασμός

Ξεκίνα με τον αυτοαναστοχασμό. Αυτό θα σε βοηθήσει να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου και να αξιολογήσεις ψύχραιμα την παρούσα κατάσταση και τις επιλογές σου. Η καταγραφή τωνδεξιοτήτων που έχεις ήδη αποκτήσει είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Σκέψου πώς αυτές οι δεξιότητες μπορούν να αξιοποιηθούν σε έναν νέο κλάδο.

2. Δικτύωση

Η δικτύωση είναι το κλειδί για να κατανοήσεις πώς λειτουργεί ένας νέος κλάδος. Αναζήτησε επαφές με εταιρείες και επαγγελματίες στον τομέα που σε ενδιαφέρει. Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και η δραστηριοποίηση στο LinkedIn θα σε βοηθήσει να χτίσεις σχέσειςκαι να μάθεις περισσότερα για τον κλάδο που σκέφτεσαι να ενταχθείς.

3. Έρευνα

Πριν κάνεις το επόμενο βήμα, φρόντισε να έχεις ενημερωθεί κατάλληλα για τον νέο κλάδο που σε ενδιαφέρει. Έχεις τις απαιτούμενες δεξιότητες και προσόντα; Αν όχι, δεν πειράζει, αλλά είναι σημαντικό να έχεις ένα σαφές πλάνο για το πώς θα καλύψεις τα κενά αυτά.

4. Προετοιμασία της ιστορίας σου

Είναι σημαντικό να είσαι έτοιμος να εξηγήσεις γιατί αλλάζεις καριέρα. Προετοίμασε την προσωπική σου ιστορία, γιατί θα χρειαστεί να την μοιραστείς πολλές φορές. Δεν ξέρεις ποτέ ποιος μπορεί να την ακούσει και τι ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν από αυτήν.

5. Ανθεκτικότητα

Η αλλαγή καριέρας δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Θα χρειαστείς υπομονή και αρκετή ενέργεια για να αντέξεις τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν. Είσαι έτοιμος να αντέξεις τις προκλήσεις;

6. Ρεαλισμός

Τέλος, αναρωτήσου αν είσαι πραγματικά έτοιμος για μια αλλαγή καριέρας. Ποια είναι οι ευθύνες που έχεις στην καθημερινή σου ζωή; Αν η αλλαγή δεν πετύχει, ποιο είναι το Plan-B σου;

Η απόφαση να αλλάξεις καριέρα είναι προσωπική και πολύ σημαντική. Με τη σωστή προετοιμασία και την κατάλληλη στρατηγική, μπορείς να κάνεις αυτή τη μετάβαση με επιτυχία.

Στο Career Institute of Cyprus σου παρέχουμε την κατάλληλη υποστήριξη και βοήθεια για να πετύχεις μια ομαλή αλλαγή καριέρας. Επικοινώνησε μαζί μας στο info@thecicy.com ή κάλεσε μας στο 24 655 518.